Joke Kummel

Joke KummelAls dochter van een ondernemer heb ik van dichtbij meegemaakt wat er bij het zelfstandig ondernemen allemaal komt kijken. Hoe belangrijk het voor een ondernemer is om een goede adviseur te hebben.

Ik heb voor ondernemers van kleine en middelgrote ondernemingen administraties verzorgd, jaarrekeningen samengesteld en belastingaangiften gedaan. Ik heb praktische adviezen gegeven over bijvoorbeeld het inrichten van de administratie. 

Bij grote ondernemingen controleerde ik de jaarrekening en heb ik de administratieve organisatie beoordeeld en adviezen gegeven ter verbetering.

Als intern auditor heb ik veel ervaring opgedaan met het in kaart brengen van administratieve processen en daarover adviseren. Zo heb ik bijvoorbeeld de knelpunten geanalyseerd in het proces van het aanvragen van een bijstandsuitkering tot en met de betaling daarvan. Ik heb advies gegeven over het inbouwen van controlemechanismen bij deze knelpunten.

Een onderneming moet meer ballen in de lucht houden dan alleen de financiële verantwoording. Als controller bij een groeiend bedrijf heb ik hier ervaring mee en kan ik snel schakelen. Ik signaleer zowel de risico’s als de kansen en zorg voor managementinformatie waarmee de directie een gedegen besluit kan nemen. Ik richt me specifiek op administratieve dienstverlening en parttime controlling, waarbij ik adviseer over administratieve processen en managementinformatie.

Ik verdiep mijn kennis continu door het volgen van cursussen en ik zorg dat ik op de hoogte blijf van vaktechnische ontwikkelingen.